Lach, Creëer & Bewonder
Laatste nieuws
Ontvang onze nieuwsbrief


Naailes voor jongeren

De naailes voor jongeren start met het ontdekken van de mogelijkheden van de naaimachine. Je begint met het maken van een heus kunstwerk. Tijdens de naailes voor jongeren ga je aan de slag, eerst met eenvoudige opdrachten, zoals het maken van een etui met rits, kussenhoes en een speldenkussen.  Na wat oefening sluit je de naailes voor jongeren af met het maken van een eenvoudig kledingstuk.

 

Voor de lessen hoef je geen naaimachine mee te brengen. Heb jezelf een naaimachine neem die dan mee dan leer je meteen hoe de jouwe werkt. De eerste lessen hoef je niets mee te nemen, in de 6e les kun je een eenvoudig patroon uitzoeken en voor de 7e les neem je daar voor de benodigde stof en eventueel rits, knopen etc. mee voor je kledingstuk.

 

Tijdens deze cursus ben je creatief bezig met vorm en kleur, van een plat stukje stof kun je een driedimensionale vorm maken, weliswaar met jezelf als opvulling. Je leert de logische stappen bij het in elkaar zetten van werkstukken waarbij je ordelijk en systematisch moet werken.

 

Naast stof komen ook andere textiele werkvormen aan de orde zoals vilten, textiel verven etc.. Na iedere les ontvang je een informatieblad over de techniek die is behandeld. De informatiebladen kun je verzamelen in een map die je ontvangt aan het begin van de cursus als naslagwerk.

 

Ouders/verzorgers zijn altijd welkom, aan het begin of einde van de les, om een kijkje te komen nemen in de Freubelstudio.

 

Naailes voor jongerenAantal lessen:           Per blok van 12 lessen

Kosten:                       € 120,00

Wanneer:                   Vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur.

Groepsgrootte:          Maximaal 5 per groep

Leeftijd:                      vanaf 9 jaar

 

*Voor alle lessen geldt dat ze starten wanneer er voldoende aanmeldingen zijn.

Bij voldoende deelname is het mogelijk om een tweede groep op een ander dagdeel starten.

 

Aanmelden kan via e-mail: janita@freubelstudio.nl, vermeld in het e-mailbericht je naam en de titel van de workshop waarvoor je, je inschrijft. Mocht je vragen hebben dan hoor ik dit natuurlijk graag!


Freubelstudio - E-mail Freubelstudio - Facebook Freubelstudio - Instagram