Lach, Creëer & Bewonder
Laatste nieuws

Basistextiel, naailes voor kinderen

BASISTEXTIEL, NAAILES VOOR KINDEREN

Je start met het ontdekken van de mogelijkheden van de naaimachine door het maken van een heus kunstwerk. Daarna ga je aan de slag, eerst met wat oefeningen en daarna eenvoudige opdrachten zoals het maken van een etui met rits, een kussenhoes gemaakt van zelf vervilte stof en knopen en een speldenkussen. Na wat oefening sluit je de cursus af met het maken van een eenvoudig kledingstuk.


NAAIMACHINE

Voor de lessen hoef je geen naaimachine mee te brengen. Heb jezelf een naaimachine neem die dan mee dan leer je meteen hoe de jouwe werkt. De eerste lessen hoef je niets mee te nemen, vanaf de 6e les gaan we beginnen met het naaien van een kledingstuk daarvoor moet je stof meenemen en eventueel een rits, knopen etc.


EDUCATIEF

Tijdens deze cursus ben je creatief bezig met vorm en kleur. Van een plat stukje stof kun je een driedimensionale vorm maken, weliswaar met jezelf als opvulling. Je leert de logische stappen bij het in elkaar zetten van werkstukken waarbij je ordelijk en systematisch moet werken.

Ouders/verzorgers zijn altijd welkom, aan het begin of einde van de les, om een kijkje te komen nemen in de Freubelstudio.


VERSCHILLENDE TECHNIEKEN

Naast stof komen ook andere textiele werkvormen aan de orde zoals vilten en textiel bedrukken. Na iedere les ontvang je een informatieblad over de techniek die is behandeld. De informatiebladen kun je verzamelen een map als naslagwerk die je krijgt aan het begin van de cursus.


PRIJS EN LESINFORMATIE

De lessen worden gegeven op vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.30 uur. Bij voldoende deelname start er een tweede groep op vrijdagmiddag van 17.30 tot 19.00 uur.

De basiscursus bestaat ui 12 lessen. In de eerste 6 lessen leren we de basisvaardigheden van de naaimachine en in de volgende 6 lessen gaan we een eigen kledingstuk maken. De lessen kosten € 110,00.

De groepsgrootte is maximaal 5 kinderen per groep en minimaal 3 kinderen. De minimumleeftijd om mee te kunnen doe is 9 jaar en maximaal 15 jaar. Je kunt na 12 lessen stoppen, maar je kunt ook doorgaan en nog meer textieltechnieken leren.


AANMELDEN

Aanmelden kan via e-mail: janita@freubelstudio.nl, vermeld in het e-mailbericht je naam en de titel van de workshop waarvoor je, je inschrijft. Mocht je vragen hebben dan hoor ik dit natuurlijk graag!