Lach, Creëer & Bewonder
Laatste nieuws
Ontvang onze nieuwsbrief


Oktobermaand-Kindermaand 2021

Gratis meedoen aan workshops en spannende speurtochten? Een mooie kindervoorstelling bezoeken of een leuke rondleiding volgen? Rondkijken in een kasteel of museum? Het kan tijdens Oktober Kindermaand 2021. In Drenthe en Groningen! 

Heel veel organisaties hebben in de weekenden van oktober een speciaal kinderprogramma. Ook de Freubelstudio doet mee voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. Neem je oude spijkerbroek mee en wij maken daar met behulp van de naaimachine een leuke tas vOktobermaand Kindermaandan.

 

Oktober Kindermaand betekent een maand lang genieten van kunst en cultuur. Musea, theaters, muziek- en dansscholen, ateliers, bibliotheken, borgen, kerken en molens openen in de weekenden van oktober gratis hun deuren voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar. Zij organiseren speciale activiteiten. Het programma staat ieder jaar bol van boeiende workshops, spannende rondleidingen en mooie voorstellingen. Ook aan kinderen met een beperking wordt gedacht.

De burgemeesters in Drenthe en Groningen geven het startsein voor Oktober Kindermaand door in de eigen gemeente een school te bezoeken en de boekjes uit te delen.
Na de Burgemeestersactie kun je een plekje reserveren voor je favoriete voorstelling of workshop.

Oktober Kindermaand vindt plaats in de weekenden van oktober.